Oprecht blije klanten

Oprecht blije klanten. Het is altijd een rode draad geweest in mijn hele carrière.
En dan geen “tevreden klanten” maar het gevoel dat je iets bij iemand geraakt hebt. Waardoor er een band en vertrouwen ontstaat. De ander jou iets gunt. Waardevolle feedback geeft. En trouw blijft. Of je moet het wel heel bond maken.
Als accountmanager acquisitie op werkgeverniveau heb ik een prijs gewonnen voor het aanbrengen van de meeste nieuwe werkgevers. Wat is jouw geheim? Kreeg ik vaak te horen. Het heeft iets te maken met echtheid. Authenticiteit. Geen gemaakte verhalen. Oprecht het beste met de ander voor hebben. Dat gevoel. Dat is waar ik het voor doe. En waar ik nu organisaties mee help.

 

NPS, NPS & NPS
Zonder ook maar één proces aan te passen, de hoogste klanttevredenheid
Ter verhoging van de klantloyaliteit (NPS) heb ik een veranderprogramma gedaan voor Financiële Diensten ACHMEA.
Zonder ook maar één proces aan te passen hebben we het gezamenlijk voor elkaar gekregen om binnen een aantal maanden de NPS te verhogen van structureel negatief naar weekgemiddelden van NPS +30.
Een positieve NPS wil in dit geval zeggen dat de klant het contact met een 9 of een 10 beoordeelt. Voor “een zuinige Nederlander” is dit extreem hoog. Zeker omdat het hier ook nog om een financieel dienstverlener gaat.

 

Merk-waardig klantcontact maakt het verschil
Wat ik hiermee aan wil tonen is dat “merk-waardig” klantcontact het verschil maakt. En dat dit voor ieder team en/of organisatie mogelijk is. Als je de juiste snaar maar weet te raken.

 

Ik ben op missie
Inmiddels is het mijn persoonlijke missie om organisaties te helpen deze snaar bij hun klanten te raken. Medewerkers zetten net dat stapje extra. Waardoor klanten positief worden verrast. Denk ook aan de krachtige impact van “alles voor een glimlach” of “gewoon verwonderen”. Hierdoor ontstaat een emotionele connectie met de klant.

 

Ik ben daarom nu op missie. Ik help organisaties toe naar:

    • Een lerende organisatie gericht op het continu verbeteren van de klantbeleving.
    • Een cultuur waarbinnen de drang gevoeld wordt om minimaal één fan per dag te maken.
    • Dat men beschikt over de juiste gespreksvaardigheden.

 

Mijn visie
Mijn visie is dat oprecht blije klanten het verschil maken voor een organisatie. Zij hebben het beste met het bedrijf voor en willen oprecht graag helpen. Zij geven daarom waardevolle feedback. Zij zijn loyaal en minder prijsgevoelig. Zij bevelen jou aan.
Oprecht blije klanten zorgen voor trots en waardering bij de medewerkers.
Organisaties die dit lukt dragen stuk voor stuk bij aan een waardevolle en dienstbare samenleving. Mijn hoger doel is daarmee onze samenleving “een beetje gelukkiger” maken.