Dat hangt ervan af…
Denk bijvoorbeeld aan “Gewoon verwonderen” of “Alles voor een glimlach”. Maakt dit nu écht het verschil? Even een leuk praktijkvoorbeeld. Omdat ik dit net aan den lijve heb ondervonden. En omdat het een prachtig voorbeeld is waar jij, met jouw team, ook direct mee aan de slag kan.

Vraag: zijn de AirPods van Apple nu zoveel beter dan “gewone” oortjes?

Ik wilde met het hardlopen de oortjes van Apple wel eens uitproberen. Ik heb namelijk al zoveel koptelefoons en oortjes, maar met het sporten bevalt geen enkele echt goed. En goede muziek maakt voor mij wel het verschil. Zéker als ik stug door moet zetten ; ).

Ik bezoek 2 offline winkels

Allereerst bezoek ik de Mediamarkt. Ik vraag of ik de AirPods eens mag uitproberen.
Tja… uitproberen blijkt bij de Mediamarkt geen optie. Als je de Apple verpakking open maakt, dan mag je ze namelijk niet meer terugbrengen.

Oké, dan maar op zoek naar een gespecialiseerde Apple winkel (Xando in dit geval). Ik word wederom uitstekend geholpen. Maar… ook daar mag je een Apple verpakking niet openmaken. Mmm.. dan geef ik het voorlopig eerst maar op.

Ik bezoek CoolBlue en stel dezelfde vraag

Thuis denk ik: laat ik toch CoolBlue eens bellen. Ik krijg “een echte CoolBluer” aan de lijn : ) en hij zegt: “Natuurlijk mag je ze uitproberen! Juist voor het hardlopen zijn ze echt perfect! Maar bevallen ze jou niet? (Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de wereld ;-)). Dan stuur je ze gewoon terug. Zijn de pods onbeschadigd, dan krijg je 100% van je geld terug (en anders bijvoorbeeld 80%). En voel je niet schuldig hoor! Want wij bieden ze dan aan als “tweedekansje”. En met korting maken we anderen juist weer blij”.

Wauw, dit is echt precíes wat ik wil! Met een gerust hart bestel ik nu álles bij CoolBlue. Zelfs al is een artikel (iets) duurder.

De moraal van dit verhaal? Denk vanuit de klantreis. En maak het verschil!

Ik ken CoolBlue natuurlijk al heel lang door mijn customer journey achtergrond. En een heldere merk-belofte? Ja, daarmee maak je zéker het verschil. Mits je deze MERKbaar maakt in ál je klantcontacten (= de essentie van “Merkwaardig Verschil”).

Maar het echte verschil in dit voorbeeld? Die zit ‘m voor mij toch vooral in de klantreis.

Werk samen met jouw team eens een klantreis uit. In een middag kom je echt al heel ver!

Wat houdt de klant bezig nog vóór hij jullie (online) zoekt? En als hij jullie vindt, wat dénkt, dóet en vóelt hij dan? Doorloop deze stappen eens heel bewust. Ik garandeer je dat je samen met je team na 1 middag al echt anders kijkt naar dezelfde klantcontacten.

Download de klantreis-poster met 7 praktische stappen (nu nog gratis)

Mijn belofte aan jou? Met enkele stappen kom je echt al tot een opmerkelijk resultaat!

 

“De punten moeten dáár op de i gezet worden, waar ze horen” – Aldus Johan Cruijff

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *